- Black Betty had a child -


Helmi 2 vuotiaana

Rekisterinro: FIN35326/01
Emä: Reikon Kabine JK1, B 0/0, FIN28032/97
Isä: +Ahron v Granit Rose SchH3 kkl1 lbz, "a" normal, SZ1944360
Sukusiitosprosentti: 0,7% 10sukupolvea
Linjaus: Gitta-Grando v Schloss Veinstein 4-5

Sukutaulu / Pedigreedatabase
Sukutaulu / Suomen Kennelliitto
10 sukupolven taulu & sukusiitos% (.txt)

©Oikkus.comSukutietoutta

  • Emä, Reikon Kabine, "Sotku", on entinen rajavartiolaitoksen työkoira. Nuorena ollut myös lupaava suojelukoiran alku jonka kisa- sekä työura tyssäsi maastossa yhteenottoon suden ja koiran sekoituksen kanssa. Matsissa Sotkun toinen puoli kuonosta painui sisään vaurioittaen koiran hajuaistin pysyvästi
  • Isän, Ahron v Granit Rosen paras sijoitus BSP:ssä on 6:s (2001, 97-96-95)
  • Sotkun edellisestä pentueesta Reikon Urbach on JK2:n lisäksi suorittanut VPG2-kokeen
  • Emän isä Dax v Baumberg on Saksan suojelumestari vm 1996 (96-96-96)
  • Veli, Reikon Code ja omistajansa Taina, kisasivat hienon kisauran, tuloksina mm. JK3, FH2, VPG2. Valitettavasti Code jouduttiin lopettamaan 8v iässä vaikean ristisidevamman takia.
  • Sotkun sisaruksista mm. sisko Kapuze on suorittanut SchH3:n ja osallistunut saksanpaimenkoirien suojelun SM-kisoihin ja veli Kaputt on käyttövalio metsäjäljeltä
  • Helmi kantaa värejä harmaa ja bi-color (merkkivärinen).


Jälkikasvua

Helmillä on yksi pentue (s. 12. 3. 2005) Melano v Cap Arkonan (Nick Heiligenböschin poika) kanssa.

Lapsosilla tuntuu olevan kaikilla emänsä hulvattoman valloittava persoona, mieletön työskentelyhalu ja ominaisuuksia riittävästi lajiin kuin lajiin. Syvä, intensiivinen jälkityöskentely on kaikille ominaista. Sisarukset ovat kaikki sosiaalisesti tasapainoisia koiria joiden kanssa voi liikkua paikassa kuin paikassa ja tilanteessa kuin tilanteessa huoletta :).

Deuce "Piri", Danny "Remu" ja Dante "Dante" ovat suorittaneet BH-kokeen hyväksytysti, Remu toimii pohjoisessa poliisikoirana. Sisaruksista Dirty "Ruuti" on tehnyt enemmän tulosta, HK1 ja VPG2:n verran. Ruuti on omistajansa Sarin kanssa ollut mm. harjoituskoirana tuleville SPL-kisaveskareille.
Piri valmistautuu suojelukokeeseen ja Dante harjoittelee metsäjälkeä.

Terveys: 3*A/A, 1*A/B, 1*B/D, kyynärät 3*0/0-kn, 1*1/1-kn, 1*0/3-kn, selät ja polvet tutkittu terveiksi. Ristiselkä kaikilla siisti ja selkäydinkanava avoin (ei "tyypillistä sakemanniselkää"). Ruudilla on 8. täydellisesti kehittynyt selkänikama. Durga, äitinsä Helmin melkein täydellinen kopio, valitettavasti jouduttiin lopettamaan 1,5v iässä osittain luutumattoman processus anconeuksen takia (kyynärnivel kehitti nivelrikkoa n. 7kk iässä tehdyn lisäkkeen poiston jälkeen).
Remulla ja Ruutilla on kummatkin kivekset laskeutuneet, Remulla oli jonkinnäköistä yliherkkyyttä havaittavissa nuorena poikana.

Rakenteeltaan kaikki ovat pitkänomaisia mutta siistejä, Durgan ranteet olivat todella löysät; todennäköisesti niillä oli iso vaikutus siihen miksei tuo processus anconeus-lisäke luutunut normaalisti. Iso miinus on koirien suuri koko, varsinkin Ruuti ja Dante ovat erittäin kookkaita koiria.