- She's so rock steady -

Virallinen nimi: Reikon Censored
Syntymäaika:
19. 6. 2001
Väri:
Harmaa
Kasvattajat: Ilmari & Irene Virtanen, Pori
Strategiset mitat: Säkä 58 cm, paino 30 kg, rinnanympärys 74 cm
Kutsumanimet:
Helmi, Hjördis, Fifi, Puudeli, Helmi-Orvokki-Teuvo-Toivokki, Hemppa, Rimppis, Hem, Raipe, Hömmö-Hemmi, Hebu, H, Natsipaska, Ääliö
Nk. "Tittelit": SchH2, kkl2 '05-06, G1, lte +163, (BH, AD, Agi1)

Helmi on ensimmäinen todellinen harrastuskoirani, koira, jolla rahkeet riittävät huomattavasti pidemmälle kuin ohjaajalla ikinä. Helmi on siinäkin suhteessa todellinen helmi koska se sopii minun käteeni juuri eikä melkein - kuten joku on meitä luonnehtinut, Helmillä ja minulla on symbioottinen suhde. Sitähän se onkin :).

Helmi on varsin valloittava persoona. Se ei oikein ole jättänyt ketään kylmäksi kuka on sitä päässyt rapsuttelemaan. Koiran silmistä ja tekemisestä (useimmiten) paistaa ihan ihmeellinen älykkyys ja viisaus. Se on erittäin sympaattinen otus ja sen otsarypyt ja tapa katsella ihmisiä suoraan silmiin tekee sille hieman inhimillisemmän olemuksen.

Koirana se on tyyppi, jollaisen ottaisin koska vain uudestaan. Ja toivoisin että tuo elukka eläisi vaikka 30 vuotta.

Helmillä on tapa heilutella jatkuvasti häntää ja hauskuuttaa omaa laumaansa mitä omituisimmilla tempauksilla. Kun tylsyys iskee, se käy etsimässä jostain puskasta tulitikun kokoisen kepin ja on kovasti sitä mieltä että ko tikku PITÄÄ heittää. Kummallisinta on, että se tosiaan löytääkin sen tikun heinikosta.

Jo hyvin nuoresta iästä lähtien H o on toiminut kuin ajatus - sille ei pahemmin tarvitse ääneen käskyjä sanoa tai asioita takoa 100 toistoa päähän. Se oppii asiat äärettömän nopeasti ja ne opit myös tarvittaessa pysyykin siellä päässä. Se lukee äärimmäisen hyvin elekieltäni, joka osittain helpottaa arkielämää kun ei aina tarvitse suutaan avata koiraa käskyttääkseen :).

Vieraita kohtaan H on varsin välinpitämätön. Se hengailee kyllä, sitä saa rapsutella ja taputella, mutta ei se jaksa välittää. Tietysti jos "uhrilla" on lelu tai RUOKAA niin H tekee ko ihmisestä hetkessä orjan :D. Tarvittaessa myös jos uhri erehtyy ottamaan H:n remmistä kiinni, voi siitä ihan yhtä hyvin repiä..

Työn teko H:n kanssa on ollut aina mukavaa. Kuten edellä mainittua, se oppii asiat todella nopeasti. Sille myös palkkaamiseksi riittäisi pelkkä yhdessä tekeminen, mutta sillä on myös erittäin hyvä ja kantava saalisvietti. Se tekee pitkään töitä vietin laskematta ja suhtautuu pakotteisiin aktivoivasti ja positiivisesti.

Puruissa sen suurin ongelma on liiallinen egoilu. Se kuvittelee osaavansa ja tietävänsä asiat äärettömän hyvin ja on sitä mieltä että molari ei pysty Rouvalle. Tästä johtuen osittain koiran hyvä sosiaaliaggressiovaranto jää välillä piiloon. Tämä kuulemma osin on myös sukuvika :D..

Otekäyttäytyminen sillä on aina ollut kiva, se pyrkii aina täyteen otteeseen ja jossei sitä saa, se korjaa sen tarvittaessa vaikka ilmalennossa.

Luonnostaan Helmin tapa taistella poikkeaa hieman peruskoirien tavoista: se pyrkii enemmän poispäin kiskomisen sijaan hallitsemaan taistelukumppaniaan. Se pyrkii työntämään saalista molaria / leikkikaveria päin ja haluaa ottaa taistelukaveriinsa fyysisen kontaktin, useimmiten pitämällä tassunsa taistelukaverin reidellä tai pahimmassa tapauksessa tönimällä vatsaan niin että lähtee ilmat pihalle... Joskus aikoinaan kun olisi tajunut vahvistaa H:n tapaa sitoa ja hallita tilanteita, olisi ollut mielenkiintoista nähdä mitä siitä olisi seurannut. Sen sijaan siitä yritettiin alusta alkaen väenvängällä tehdä poispäin vastustavaa koiraa. Silti se saataa välillä sitoa ja pahimmassa tapauksessa alkaa astumaankin ;D

Helmi tulee käytännössä toimeen kaikkien ihmisten ja kaikkien koirien kanssa. Muutama koira on sillä saanut herneet nenään ja nämä tapaukset ovat olleet narttuja jotka ovat tulleet "liian isoina" Helmin luokse. Se pyrkii uusille tuttavuuksille selkeästi osoittamaan että on kukkulan kuningas, eikä siedä lainkaan mikäli sen (tai minun) säännöistä poiketaan (tästä se onkin saanut lempinimensä "natsipaska"). Se onkin mm. opettanut muutamia koiria autossa hiljaiseksi: Helmiltä tulee todella voimakas ja raju nootti viereisestä häkistä jos kanssamatkustaja alkaa meluamaan.

Miellyttävää Helmissä on myös sen ON/OFFmaisuus. Sille ei jää mikään asia pyörimään päähän ja tilanteen vaihtuessa se vaihtaa myös reaktiotaan salamannopeasti. Puruissakin tämä näkyy erittäin nopeina ja selkeinä vietinvaihtoina saalis-aggressio-tottelevaisuus. Arjessa se on erittäin miellyttävä ja helppo koira. Kotioloissa se "katoaa" ja ulkosalla sitä voisi pitää kokoajan vapaana.

Raivostuttavin ominaisuus siihen on tullut pentujen jälkeen: jos se jää asuntoon 5 min ajaksikin yksin, se ratsaa heti KAIKKI paikat ruoasta. Se on pystynyt syömään jopa leivät keittiön yläkaapista. Joten ruokahalussa ei todellakaan ole puutteita...